Käsipalloliigat

Käsipallossa on paljon turnauksia sekä kotimaassa että ulkomailla. SM-, PM-, EM- ja MM-kisojen lisäksi on myös lukuisia cup-turnauksia eri tasoilla. Kaikissa luokissa on kilpailuja – sekä tytöt, pojat, miehet että naiset voivat kilpailla lajissa. Sarjoja on sekä junioreille että senioreille kotimaassa ja ulkomailla. Laji on todella kilpailuhenkinen, joten kilpailuja on varmasti.

Tytöt ja pojat ovat pelanneet EM- ja MM-sarjoissa jo 90-luvulta saakka. Maajoukkue on vaihtunut joka toinen vuosi, ja parhaimmillaan kisapaikoista on ollut kilpailemassa kuusi joukkuetta. Poikien joukkue on saanut EM-paikan kolme kertaa, mutta tytöillä paikat ovat vielä saavuttamatta. Nykyiset naisten ja miesten maajoukkueet koostuvat lähinnä entisistä tyttöjen ja poikien maajoukkueiden pelaajist682px-Dionne_Poundsa.

Suurta kansainvälistä menestystä Suomen maajoukkueet eivät ole saavuttaneet. Muiden Pohjoismaiden joukkueet ovat huomattavasti lähempänä kansainvälistä kärkeä. Suurimmat kansainväliset kilpailut lajissa ovat IHF:n järjestämät MM-kilpailut, jotka järjestetään sekä miesten että naisten sarjoista. IHF järjestää myös mestaruuskilpailuja eri maan osissa joka toinen vuosi, nykyisin pidetään mestaruusturnauksia Aasiassa, Afrikassa, Amerikoissa, Euroopassa ja Oceaniassa.

Lisäksi erilaiset liitot järjestävät kansainvälisiä kilpailuja seurojen välillä. Monet peleistä vetävät runsaastikin yleisöä. Tanskan Kööpenhaminan Parken Stadiumiin kerääntyi jopa 36 651 seuraamaan Tanskan cupin finaalia, ja Saksan liigan ottelua HSV Hamburgin ja Rhein-Neckar Lionsin välillä kerääntyi vuonna 2014 katsomaan 44 189 katsojaa.

Käsipallo on myös olympialaji, jota pelataan kesäolympialaisissa. Sitä pelataan myös Pan American Gamesissä, All-Africa Gamesissä, Asian Gamesissä ja Mediterranean Gamesissä. Esimerkiksi Brasilia syöksyi maailman huipulle tässä perinteisesti eurooppalaisessa lajissa vuonna 2013 voittamalla naisten MM-kilpailut.

Suomen liigassa pelaavat Atlas Vantaa, BK-46, Cocks, Dicken, HC West, Riihimäki Dynamo, HIFK, ÅIFK ja SIF. Naisten sarjassa HIFK on vienyt mestaruuden jopa 23 kertaa, kun taas miesten sarjassa Karjaan BK-46 on voittanut liigan 20 kertaa. Moni seuroista on pitkäikäisiä, ja ne keskittyvät lähinnä pääkaupunkiseudulle BK-46:ta lukuunottamatta. Suuri osa liigan pelaajista on aiemmin pelannut junnuliigaa. Kotimaan liiga on myös vauhdikasta seurattavaa, ja siinä voi lyödä myös vetoa veikkausliigan kautta. Moni kotimainen yritys tukee käsipallotoimintaa Suomessa.